RaceIT  ---   NYHETER 2009  ---  Svensk Karting

Juli 2009. SM har i år kortats ner till en deltävling, vilken kördes i Malmö första helgen i juli.
Vårt fullständiga tävlingsrepportage från SM är publicerat i augustinumret av Vroom. Reportaget i Vroom täcker KZ2, KF3 och Rotax Max men inte Yamaha eftersom det var oklarheter i resultatlistan. Klicka på bilden till höger för att komma till Vrooms website (www.vroom.it). Där kan du också beställa en prenumeration eller enstaka nummer av Vroom som är den ledande internationella kartingtidsskriften. (Du kan också köpa Vroom via Radne Motor).
Länk till Vroom aug 2009

Bilder från SM 2009. Vi tog c:a 2000 bilder vid SM-tävlingarna i Malmö. Om du var med så har vi antagligen ett antal högupplösta bilder på dig (3872 x 2592 pixel). Klicka på bilden till höger så ser du ett exempel på bildskärpan.
Maila ditt namn, klass (och gärna startnummer) till stefan"at"raceit.nu (ersätt "at" med @) så skickar jag information om vad vi har på just dig. Enstaka bilder skickas via mail och kostar 100 kr inklusive moms. En CD med minst 4 bilder på dig och minst 4 racebilder (där du är med) kostar 250 kr inkl moms och frakt.
Länk till bildexempel
Göteborgs Stora Pris, 12-13 sept 2009. Göteborgs Stora är alltid Göteborgs Stora,...., men kanske inte helt. Inga muggar! Team 13 tyckte nog att vi har tillräckligt många redan men det känns ändå lite ovant. Mer muggar till folket Team 13!
Racen då. Ja det var som det ska på GSP, mycket och spännande fast prisutdelning i mörker framåt 21 på söndagskvällen är inte riktigt OK. Sen blev det inte heller något race i KF2. Vi får nog vänja oss vid att KF2 är slut som nationell klass. Det gäller inte bara i Sverige.

GSP är en tävling där äldre förare gärna gör comeback. Johan Agrell har gjort det förr. Hoppat in och kört skjortan av allt och alla. Det gick nästan nu också. Den här gången i Sport 2000. Han verkade ha full koll på fältet ända fram till finalen där han fick ge sig för Marcus Olsén. Susanne Larsson körde sin första tävling i Sport 2000, med samma chassi som hon var 3:a med i Viking Trophy, Göteborg 2002. Hon slutade 6:a. Det var också länge sedan Hanna Johansson körde gokart men nu var också hon tillbaka. Även i hennes fall blev det Sport 2000. Hon tvingades bryta finalen men hann visa att hon fortfarande kan ratta en kart.

 Marcus Olsén, Segrare S2000
Marcus Olsén tog hem Sport 2000 finalen före Johan Agrell
Segrare GSP 2009: Philip Hall (Micro), Brandon Nilsson (Mini), Gustav Malja (KF3), Robin Hansson (Junior 60), Tristan Vlidas (Rotax junior), Linus Lindgren (Rotax Max), Morgan Törnqvist (Yamaha), Marcus Olsén (S2000), Tobbe Nilsson (KZ2)


20 Sept 2009. Tidningen "Svensk Motorsport" läggs ner. I dagarna fick vi sista numret av "Svensk Motorsport" i brevlådan. Hjemmet Mortensen AB köpte för knappt tre år sedan IB/Motorsport och gjorde om den från en tidning som täckte den breda motorsporten, där de aktiva inom karting, rally, folkrace etc kunde läsa om sina egna tävlingar till en motorsporttidning i mängden som skriver om STCC och Formel 1. Sånna tidningar fanns det ju redan, men det fanns bara en IB. En tidning riktad till bredden hade en ganska stor stabil läsekrets. Den valde man att göra sig av med och så gick det som det gick. Vem är förvånad?
Saknar du gamla IBs kartingreportage så kan du numera läsa Claes Uddgrens tävlingsrapporter på radnes websida. För internationell karting och tekniska artiklar så kan vi rekommendera en prenumeration på engelskspråkiga Vroom (information på www.vroom.it) där undertecknad skriver från bl.a. SM. (Hinner jag med så blir det lite fler tävlingar nästa år).