RaceIT  ---   NYHETER 2007  ---  Svensk Karting
14 januari. RaceIT på banan igen! Ett nytt spännande karting och racingår har börjat. Vad innebär det nya motorreglementet i de internationella klasserna? Vilka kommer att köra vad. Vilka lägger av och vilka går vidare till banracingen?
Efter ett sabbatsår tar vi på RaceIT (Susanne, Stefan och Birgitta Larsson) nu nya tag inför 2007. Du kommer återigen att få nyheter och information om Svensk Karting på vår hemsida.

I år kommer ni att stöta på oss flera roller ute på banorna:

Träning, coachning: De flesta förare inom karting och racing satsar mycket mer pengar på utrustning än på att utveckla sig som förare. Vi har mer än 12 års tävlingserfarenhet inom karting, från Micro till Formel A. Vill du ha hjälp med planering, körträning, taktik, inställningar, analys, fysisk och mental träning, kost m.m. så kan du anlita Stefan och Susanne för tränings och tävlingsdagar eller för att lägga upp din tränings och tävlingsplanering för säsongen. (Ring Susanne på tel 070-7987616 eller Stefan på 070-5699257).

Försäljning av kartar och reservdelar: Återförsäljare i Katrineholm för Forsman Motor. (Ring Stefan på 070-5699257).

PR och media: Att synas i media är nödvändigt för att få och kunna behålla sponsorer. Tidningar har sällan tid eller möjlighet att skicka ut en journalist eller skriva ett reportage. Vi hjälper dig att serva media med bilder och reportage.  (Ring Stefan på 070-5699257).

18 februari. Årets första internationella stortävling kördes traditionsenligt i South Garda i Italien. Ett gäng svenska förare var på plats och det blev också en mycket glädjande svensk seger i juniorklassen KF3 (det som tidigare hette ICA Junior). Ett stort grattis till Viktor Öberg som var den som vann årets Vintercup!
I KF2 (tidigare ICA) var Jesper Wernersson bästa svensk med en 10:e plats i finalen. Kevin Engman blev 7:a i KF1 (tidigare FA) där det blev dansk seger genom Michael Christensen

28 augusti. Susanne har plockat fram sin gamla Birel-kart och ett par gamla ICA/FA-motorer för att se om körkänslan fortfarande sitter kvar. Några kvällar i Södertälje visade att den gjorde det även om tajmingen i inbromsningarna inte var helt perfekt.
9 september. Efter mer än 3 års uppehåll gjorde Susanne Larsson i dag en tillfällig(?) tävlings-come back i karting. I sitt 5 år gammla favoritchassie (Birel R30) och en lånemotor (tack för lånet familjen Skärgård!) ställde hon upp i Rotax Max klassen i Götebors Stora Pris. Karten som stått i källaren och samlat damm var faktiskt den samma som hon år 2002, just i Göteborg, blev trea med i Viking Trophy.

 
Med tanke på det långa  uppehållet, en kart utan frambromsar och den tuffa konkuransen (55 startande) så var det väl en näst-intill sensationellt att Susanne var 5:a på tidskörningen och sen hängde på Jesper Rossler och Micke Andersson när hon blev 3:a i det första kvalheatet. Jesper och Micke slutade dagen som segrare respektive tvåa medan Susanne tyvärr fastnade i en startkrock i heat 2. Efter en uppkörning i förfinal och final till en slutlig 9:e plats kunde hon nog ändå smälta det den här dan. Hon visade att hon fortfarande kan köra riktigt fort i en kart. Det blir nog ett nytt återfall i Tom Trana Trophy nästa vår.